I Gilboas skugga

"Fundringar" kring den eviga konflikten med utgångspunkt från vardagen.

17 mars 2007

Palestinierna har skaffat sej en ny regering och sakta men säkert är de på väg att nå sina mål. Jag måste erkänna att jag beundrar deras taktik. De låter tiden verka för dem och ger aldrig avkall på en enda bokstav vad gäller deras politik. De vet att till slut får de precis vad de vill. Det låter helt naturligt vid det här laget när en palestinsk ledare säger att "det är våra legitima rättigheter" om vad det nu vara må. Väpnad kamp och terrorism i största allmänhet. Jag skulle vilja se den dagen en israelisk ledare säger samma sak, men de bara trånar efter "piiiiiis"(fred) utan någon egentlig plan för att nå dit. Resten av världen, som nu i allt större utsträckning lägger sej platt för den nya Hamas-regeringen, anser uppenbarligen att allt detta är helt i sin ordning och börjar nu att även ekonomiskt understödja denna jihad mot Israel. Norge till exempel. Det kära gamla Norge man tidigare förknippat med lusekoftor och trivsamt turgående har nu låtit masken falla. Hamas är tydligen att föredra framför det judiska hemlandet. Jag undrar hur lång tid det tar för Carl Bildt att följa i sin norske kollegas fotspår? - Man orkar inte riktigt ta in vad som sker, men visst känner man hur svångremmen dras åt.

1 Comments:

Blogger Harry Harrysson said...

Det är ganska skrämmande att det som skrivs i boken Eurabia och på http://gatesofvienna.blogspot.com
/2006/10/eurabia-code_19.html (sätt ihop halvorna till en rad) har fått så få människor i Sverige att reagera. Norges support av Hamas terrorverksamhet, väl uttryckt i deras Charter (sök på 'Hamas Charter'), innebär bl.a. att de supportar vad du kan läsa om på http://www.sullivan-county.com
/x/honor_killings.htm (sätt ihop)
Innan Hamas har ändrat i sin Charter, sina stadgar, vilket de inte någonsin har uttryckt planer på, är det direkt moralisk och ekonomisk support av terrorism.

Harry
http://IsraeliSverige.no-ip.info

18 mars, 2007 20:08  

Skicka en kommentar

<< Home