I Gilboas skugga

"Fundringar" kring den eviga konflikten med utgångspunkt från vardagen.

21 november 2007

Var det 40 nationer som var inbjudna???
Till Annapolis.
Inbjudna till några nätter under fluffiga duntäcken för att sedan vakna till doften av nybryggt kaffe och en frukost där inget av denna världens goda saknas. Därefter arbete? Well - möjligen en arbetslunch.
Nåväl, nästa fråga blir vad dessa uppburna gäster kan förväntas få ta del av. En mångordig skrift bestående av fromma förhoppningar. Drömmar (du kommer väl ihåg duntäcket...)
I dessa tider av mediala framsteg borde man kunnat sprida huvudpersonernas idéer utan att slösa flygbensin och en hel massa annat. Det luktar lite stenålder. Olmert skickar ut pressmeddelanden och Abbas skickar ut sina dekret och eftersom de inte verkar eniga om någonting så hade de ju kunnat fortsätta i samma stil.
Fast det är ju det där med duntäckena - igen.
Jag borde nog läsa på lite för jag undrar om Olmert i egen hög person kan lova bort något eller lova att ge bort något? Jag vet faktiskt inte. Som det uttrycks i den israeliska pressen idag så har "Olmert lovat" att ge PA 50 ryska pansarfordon (som i kvällningen krympte till 25.) Dessutom ska de få 1000 gevär med tillhörande ammunition.
En av de få klarsynta i Knesset uttryckte sej så här i kväll.
"Det är klart att nu när Olmert släpper ut över 400 palestinska fångar igen så måste han ju förse dem med vapen. Hur skulle de annars kunna avliva judar? Med sina bara händer??? Nej, naturligtvis ska de ha en adekvat utrustning."
... och farsen fortsätter. Trist nog ledd av folk komplett oförmögna att lära av tidigare dyrköpta misstag och vars syn på framtiden ger mej känslan av att deras högsta och enda mål är att bli älskade av alla.