I Gilboas skugga

"Fundringar" kring den eviga konflikten med utgångspunkt från vardagen.

12 november 2007

Dessa modiga, skäggiga Hamaspojkar...
Igår dödade de 7 kossor när en av deras Kassamraketer prickade in kostallet i en kibbuts i Gazas närhet. Idag dödade de 7 människor tillhörande Fatah som gått man ur huse för att minnas snuskgubben Arafat. Månne deras lyckotal vara 7? Hade det inte varit så både sorgligt och farligt skulle man kunna skratta åt eländet - nu får det bli en bloggpost i stället. Naturligtvis slår inga av dessa äventyrligheter den himmelska glädjen över att döda 7 judar. Vi har deras egna ord på att det bästa de vet är att spilla judiskt blod.
När det inte dödar varandra och andra sitter de och planerar sitt nya Media City som är kostnadsberäknat till 200 miljoner $. Var det någon som nämnde "humanitär nödsituation?" Detta Media City ska bli en glimrande turistattraktion med grafiska studios, satellit-teknologi, grönskande trädgårdar med små dammar, lekplats för barnen och flera caféer och restauranger. Visst låter det härligt.
Det har tydligen lönat sej bra för Hamas med isoleringen och en följd av det är ju att ingen längre kan försöka ge Israel dåligt samvete om de rumphugger förnödenheterna som fortfarande förs över gränsen från Israel till Gaza.
Länge leve Gaza Media City!