I Gilboas skugga

"Fundringar" kring den eviga konflikten med utgångspunkt från vardagen.

08 november 2007

För några dagar sedan visades något ganska tragikomiskt i TV. Vi såg den nya palestinska polisstyrkan som skulle erövra Nablus. De stod där i långa, gröna rader och blev inspekterade enligt konstens alla regler av premiärminister Fayad. Allt var snyggt och prydligt - felet var bara att det var lite för snyggt. De nyuppackade uniformerna glänste i solen med alla veck från kartongerna i behåll. Hade det varit doftTV hade vi känt doften av fräsch nyproduktion. Garanterat oanvända. På höfterna hängde maffiga automatvapen man i allmänhet inte förknippar med poliser. Nu skulle buset i Nablus tas ner en gång för alla. - Vad hände? Jo, man arresterade två personer och sårade några fler men eftersom de inte fick vara ute längre än till klockan 24.00 blev resultatet inte bättre än så. Efter 24.00 fick israelerna ta över - som vanligt. De fick vara uppe lite längre...
När israelerna drar på sej sina slitna, blekta och skrynkliga uniformer ser de ut som hällda i dem. De blir ett med både sin uniform och sitt vapen och resultaten blir därefter. Nåväl - alla är vi barn i början och visst uppskattar vi ett ärligt försök. Vi vill bara inte se vad vi sett så många gånger tidigare att i stället för höstväder de bjuder på enbart munväder.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tack för att du skriver din blogg. Jag tycker dina iaktagelser och synvinklar är mycket värdefulla. De svenska medierna är mycket likriktade - Israelfientligt, naturligtvis. Fortsätt!

En invandrare i Sverige

09 november, 2007 20:34  
Blogger MaydayMaria said...

Tack invandrare i Sverige. Jag bloggar mest för att skriva av mej och gör ingen direkt reklam för bloggen. Dessutom blir det tyvärr långa uppehåll ibland... Desto roligare är det då att du hittat hit.

09 november, 2007 21:17  

Skicka en kommentar

<< Home